Daca ati mai incercat pana acum sa transportati ATV-ul din dotare, stiti cu siguranta ca trebuie sa folositi o rampa. Primul pas pentru a nu da gres este sa alegeti rampa ATV potrivita! Poate ati vazut filmulete in care unii se chinuie sa incarce sau sa descarce un vehicul 4x4 intr-un camion sau remorca. Pentru cei care au fost in aceasta situatie si au intampinat greutati, nu a fost deloc amuzant. Nimic nu strica distractia unei zile in offroad ca esecul de la start, chiar de la lansarea ATV-ului pentru a fi transportat catre destinatie. Iar rampele nepotrivite pot fi periculoase! In continuare, va prezentam cateva aspecte utile pentru a va ajuta sa gasiti setul perfect de rampe ATV.
Rampele bune sunt sever subapreciate. Nu va zgarciti cand vine vorba despre accesoriile potrivite pentru ATV-ul din dotare!
Incarcarea unui ATV intr-un pickup poate merge in doua moduri: ori oribil, caz in care devine periculos pentru rider si persoanele din jur, ori fara incidente. Pentru a fi protagonistii ultimei variante, este important sa aveti in vedere cativa factori. Prima data, este esential sa cunoasteti greutatea ATV-ului si ratingul de greutate al rampei. Daca transportati un ATV sport usor, nu veti avea neaparat nevoie de rampe heavy-duty. Insa aceastea sunt o investitie inspirata daca exista chiar si cea mai mica sansa ca, la un moment dat, sa incarcati un ATV de capacitate mai mare. De exemplu, pentru a suporta greutatea unei „bestii” ca Polaris Sportsman XP 1000 Ride Command Edition, este necesara utilizarea unui set de rampe de calitate.
Latimea este urmatorul lucru de avut in vedere cand achizitionezi o rampa ATV. De obicei, o latime de 48-50 inci este suficienta pentru orice ATV de productie. Totusi, e bine de stiut ca nu este neobisnuita echiparea vehiculelor de tip ATV cu roti si jante mai late. Anvelopele ATV-ului nu trebuie sa depaseasca limitele rampei.
Un alt criteriu consta in materialul de fabricatie. Va sfatuim sa optati pentru o rampa ATV din aluminiu, pentru ca este mai usoara. De asemenea, multe rampe au panouri plate sau sipci, iar cand acestea se uda, devin alunecoase, caz in care este problematic sa incerci sa urci ATV-ul in trailer/pickup.
In continuare, trebuie tinut cont si de lungimea rampei. Matematica de baza si terorema lui Pitagora. Va amintiti a2 + b2 = c2 de la scoala? Practic, distanta de la hayon (partea din spate rabatabila) la sol este „a”, iar acolo unde acea linie loveste solul pana la locul unde baza rampei atinge solul este „b”, cu rampa in sine fiind „c”. Folosind aceasta logica, un pickup coborat ar necesita teoretic o rampa scurta. Un camion mai inalt, cu hayonul care este mai inalt de sol, are nevoie de un „c” mai lung si, in consecinta, de o rampa mai lunga.
Nu in ultimul rand, pentru a mentine rampele la locul lor, sunt obligatorii niste legaturi solide. Curelele de siguranta ajuta la mentinerea rampelor atunci cand este pusa o sarcina pe ele.
Un set bun de rampe ATV este o unealta de pret. Este ceva ce nu apreciezi pana nu te lovesti de un esec catastrofal cauzat de utilizarea unei rampe nepotrivite. Daca nu sunteti sigur ce model de rampa ATV sa alegi, specialistii ATVRom iti stau la dispozitie.
Gamele de rampe ATV sunt disponibile si pe ATVRom Pitesti
atv, rampe atv, rampe, 4x4, accesorii atv,
© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate
Regulament campanie
Regulamentul campaniei promotionale „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”
Solicitare de participare la campanie
Model propus pentru Solicitarea de participare la campania „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”