Insa ceea ce e foarte interesant la Daymak si-l individualizeaza fata de alti producatori de vehicule electrice este sistemul revolutionar Daymak Drive, un sistem de auto-reincarcare format din patru componente: o roata motorizata cu incarcare solara, un ansamblu accelerator wireless solar, un sistem solar de asistenta a pedalarii si o cheie inteligenta solara, destinata pornirii/opririi sau setarii vehiculului, avand ca alternativa si conectarea via Bluetooth la o aplicatie pentru smartphone.
Ultima realizare a companiei pusa pe picioare de Aldo Baiocchi, care initial nu si-a dorit decat sa ii construiasca fiicei sale un scuter electric, tocmai a fost lansata o trotineta electrica, Daymak Photon, a carei energie este furnizata prin panouri solare. Ca o scurta paranteza, in engleza scooter desemneaza atat scuterele, cat si trotinetele, iar Daymak construieste ambele tipuri de vehicule
Daymak Photon ne-a atras atentia deoarece sub un aspect comun, traditional, se ascunde practic cea mai avansata trotineta electrica de pe piata. Componenta multimedia oferita de acest inedit model de trotineta are o deosebita importanta in aceasta apreciere si o sa explicam si de ce. Photon are in dotare un radio AM/FM, doua difuzoare si doua porturi USB, plus porturi micro SD. Cele doua difuzoare sunt incastrate in placa trotinetei, in fata, chiar langa roata din fata. Asta presupune ca utilizatorul poate sa uite de casti pe urechi, in drumurile sale, mai cu seama ca-si poate conecta telefonul sau device-ul prin cele doua porturi USB si isi poate asculta muzica preferata, daca nu foloseste radioul; rularea in trafic pe Photon devine astfel mai sigura, utilizatorul avand posibilitatea de a distinge si sunetele din jur.
Dar sigur, cel mai important aspect il reprezinta energia solara care pune in miscare trotineta. Placa acesteia contine o baterie solara incastrata, echipata cu panouri cu celule solare policristaline care furnizeaza energia necesara. Trotineta este incontinuu incarcata, chiar si atunci cand nu este utilizata, atata timp cat vremea este insorita. Singurul inconvenient il reprezinta timpul indelungat de incarcare completa a bateriei la soare, respectiv 17 ore. Insa daca sunteti presat de timp, trotineta poate fi conectata cu un incarcator la priza (cum ar veni, conventional) si durata se reduce la 4, maxim 6 ore.
Photon cantareste 17 kg, poate fi utilizata de oricine, inclusiv copiii de peste 7 ani, cu conditia ca suporta o sarcina de maxim 100 kg si poate atinge o viteza maxima de 14-15 km/h, ceea ce e mai mult decat rezonabil pentru o trotineta.
Evident, ca orice trotineta care se respecta, Photon are un sistem care permite rabatarea ghidonului pentru depozitare sau transport facil, este prevazut cu sistem de alarma care odata activat alerteaza sonor orice miscare a sa din locul de unde a fost lasat, are un port-telefon ajustabil prins de ghidon, compatibil cu orice model de pe piata, are posibilitatea de a incarca telefonul prin port USB si interesant, are un far cu LED in fata, care permite iluminarea pe timp de noapte sau ceata.
Modelul va fi disponibil de la sfarsitul lunii iulie in doua variante, una standard si una mai scumpa din cauza bateriei Lithium, cu doua culori, rosu si albastru.
trotineta electrica, scuter electric, motocicleta electrica,
© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate
Regulament campanie
Regulamentul campaniei promotionale „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”
Solicitare de participare la campanie
Model propus pentru Solicitarea de participare la campania „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”