Care sunt ingredientele unei aventuri reusite in offroad cu ATV-ul?
Exista o serie de aspecte de care trebuie sa tina cont in special pilotii incepatori, dar pe care nici cei cu experienta nu trebuie sa le neglijeze, pentru a avea parte de o experienta “de milioane” pe traseele neamenajate. In continuare, va prezentam cele mai importante sfaturi utile atunci cand plecati la drum.
In primul rand, inainte de a purcede in calatorie, o conditie imperativa pentru a va intoarce in siguranta, atat dumneavoastra, cat si vehiculul 4x4 offroad utilizat pentru transport, consta in verificarea starii tehnice a acestuia. In plus, este esential sa luati in portbagaj diferite accesorii ATV bine ancorate si chiar unele piese de schimb, daca veti considera necesar. De exemplu, troliul se poate dovedi extrem de util in cazul in care ramaneti impotmolit si aveti nevoie de tractare (nu toate ATV-urile vin echipate din fabrica cu troliu).
Chiar si un model ATV de ultima generatie are limitele sale, asa ca intretinerea joaca un rol semnificativ in ceea ce priveste functionalitatea pe termen lung. Totodata, “imprieteniti-va” cu vehiculul pe care il pilotati – nu va aventurati pe trasee dure pana nu va familiarizati cu garda la sol, ampatamentul, unghiurile de atac si degajare etc.
Atunci cand va intereseaza sa cumparati un ATV, trebuie sa va concentrati asupra nevoilor. Un ATV de noroi este bun pentru cei care cauta adrenalina si distractia pe trasee cu mal, apa adanca, noroi. In schimb, un ATV Polaris Sportsman Touring XP 1000 EPS se dovedeste util in mai multe aplicatii, servind atat pentru distractie in offroad, cat si pentru munci usoare pe teren accidentat.
Daca nu aveti experienta in offroad, va indemnam sa nu plecati singur la drum. Preferabil este sa organizati o iesire in grup. Plecand insotit macar de inca un vehicul, aveti sanse sa iesiti din incurcaturi atunci cand natura invinge tehnologia. Nu uitati sa pastrati contactul vizual cu tovarasii de drum si sa stabiliti un loc de intalnire daca va despartiti. Eventual, folositi si un sistem de statii radio, pentru ca semnalul telefonului mobil este slab sau inexistent in unele zone, in special pe munte.
De asemenea, in cazul in care v-ati propus sa faceti un traseu nou, intr-o zona pe care inca nu ati avut ocazia sa o explorati, este important sa mai vina cineva care este familiarizat cu drumul. O harta se poate dovedi insuficienta; asadar, va recomandam sa aveti la indemana un sistem GPS functional.
Atentie! Pozitia rotilor din fata este un aspect ce nu trebuie ignorat. La traversarea zonelor mai dificile cu noroi, apa adanca, zapada sau portiuni cu pietris, nisip etc., incercati sa mentineti vehiculul in pozitia corecta.
Sunt situatii cand trebuie sa renuntati la viteza in favoarea sigurantei. De aceea, evitati sa fortati iesirea dintr-un blocaj, de pilda.
Must-have: un rezervor plin, trusa de prim-ajutor, baterie-incarcator telefon, scule, GPS, apa, mancare etc.
Daca aveti vreun dubiu legat de drumul care se asterne in fata, nu este nicio rusine sa opriti si sa verificati. Uneori, dupa o panta pot fi turisti, o prapastie, bolovani, gropi adanci sau alte obstacole asemanatoare.
Daca sunt mai multe vehicule, in intersectii asteptati intotdeauna sa fiti reperat de pilotul sau pilotii din spate.
De o pozitie corecta la volan depinde insasi siguranta individuala. Prin urmare, preveniti intamplarile nefericite pastrand o pozitie adecvata, fara a va incolaci mainile sau degetele prin volan (denivelarile de teren sau un obstacol ivit in cale poate avea consecinte nefaste – degete rupte, de exemplu).
Nu in ultimul rand, trebuie sa va caracterizeze respectul pentru mediul inconjurator, pentru flora si vietuitoarele din zona vizitata.
Drum bun!
offroad, atv, accesorii atv,
© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate
Regulament campanie
Regulamentul campaniei promotionale „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”
Solicitare de participare la campanie
Model propus pentru Solicitarea de participare la campania „INNOIESTE-TI PARCUL DE INCHIRIERI … SI NU NUMAI”