ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Ce faci în caz de accident cu ATV-ul iarna


Ce faci în caz de accident cu ATV-ul iarna
  03.01.2019

Sfaturi de la CF Moto în caz de accident pe timpul iernii

Anotimpul rece oferă oportunități fantastice riderilor de ATV-uri care își propun să ducă experiența în off road la următorul nivel. Totuși, accidentările pe timp de iarnă și alte întâmplări similare pot fi extrem de periculoase întrucât trebuie să reacționați rapid pentru a evita ca situația să se înrăutățească.

În continuare vă oferim un scurt ghid de măsuri de siguranță provenind de la producătorul de ATV-uri și SSV-uri CF Moto care vă poate ajuta să întâmpinați situațiile nefericite pe durata lunilor friguroase. CF Moto este un jucător de nivel internațional pe segmentul de vehicule ATV și SXS destinate agrementului, curselor și aplicațiilor de muncă în medii off road.

Pregătiți-va excursia pe traseul preferat cu simt de răspundere

Cel mai bun mod de a acționa în cazul unui accident cu ATV-ul pe timp de iarnă este să luați în calcul posibilitatea ca lucrurile să nu meargă întocmai cum ați planificat. Pentru început, este necesar să vă procurați toate lucrurile utile în cazul unei urgențe.


- imbrăcăminte de protecție corespunzătoare: jachetă, vestă, pantaloni, mănuși, cască

- sistem de navigație: GPS, aplicație de navigație pe telefonul smartphone, hartă

- telefon de rezervă, radio cu tranzistor pe distanțe lungi, accesorii de semnalizare și numere medicale de urgență

- kit de prim-ajutor: bandaje, șervețele sterile, medicamente etc.

- unelte mecanice: clește, șurubelniță, cuțit, piulițe de rezervă și bolț

- alte instrumente: pompă de aer pentru cauciuc, cabluri de fixare, lanternă, cabluri de legătură și mufe

- combustibil: benzină, ulei, lichid de răcire

- nu în ultimul rând, nu uitați să luați brichete și combustibil pentru a face focul, un cort și pătură.

Cum oferi ajutor unui rider accidentat

Este esențial să oferiți tratament medical în cazul unei accidentări. Temperaturile scăzute, zăpada și gheața pot înrăutăți starea pilotului accidentat așa că se impune trecerea rapidă la un plan de acțiune.

Dacă nu puteți transporta pilotul accidentat, contactați Salvarea imediat. Persoana accidentată trebuie să stea întinsă (dacă este posibil) cu picioarele puțin ridicate exceptând cazul în care prezintă durere sau o rană în zona capului, gâtului, șoldurilor, oaselor sau spatelui. Întoarceți pilotul accidentat pe o parte în caz de vomă sau sângerare. În cazul în care observați că cel accidentat are greutăți de respirație, aplicați tehnica de resuscitare cu respiraţie gură la gură. Tratați rănile vizibile. Riderul accidentat trebuie să stea confortabil, pe cât posibil la căldură. Îndepărtați îmbrăcămintea prea strânsă pe corp care afectează circulația și acoperiți cu o pătură.

Asigurați documentie în caz de accident - notați detaliile accidentului (inclusiv cauza care l-a provocat), vorbiți cu riderul și luați mărturii de la martori, faceți poze sau filmați rănile și vehiculul implicat în accident.

În vreme ce principala dumneavoastră grijă trebuie să fie victima, mai poate fi nevoie să completați un raport pentru poliție și să contactați compania de asigurări. 

Tag-uri

cf moto, offroad, sxs, atv,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate